28 Mart 2010 Pazar

AYVA ŞEKERİ

Uzun zamadır çok fazla tarifim birikmişti. Bugün 3 yeni tarif birden yazıyorum size:)

Şu anda okuyacağınız "Ayva Şekeri" o kadar lezzetli ve hafif ki, mutlaka demenizi öneririm. Tadına ilk baktığınızda diyeceksiniz ki Tümay haklıymış:)

Malzemeler;
  • 1 kg. ayva
  • 6 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı su

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi

Yapılışı;
  • Ayvaları kabukları ile dörde bölüp çekirdeklerini çıkarıp bir kenara bırakın.
  • Ayvaları küçük küçük küpler halinde doğrayın.
  • Doğradığınız ayvaları yarım su bardağı su ve 3 su bardağı toz şeker ile beraber bir tencereye alıp kaynamaya bırakın.
  • Önceden ayırdığınız ayva çekirdeklerini temiz bir tülbent ile bağlayıp tencerenin içine atın. (Çekirdekler akışkanlık ve yoğunluk katıyor)
  • Haşlanan ayvaları ya süzgeçten geçirin ya da bir blendırla ezip püre haline getirin.
  • Bu arada tülbenti çıkartın.
  • Püre haline getirdiğiniz ayvalara kalan 3 su bardağı toz şekeri de ilave edip koyulaşana kadar kaynatın.
  • Karışımı tepsiye döküp istediğiniz şeker şeklini verin.
  • Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.



Afiyet olsun...

2 yorum:

Hatay Sofrası(Şenay) dedi ki...

Güzel fikir denemek lazım tarifi alacam:)Eline sağlık iyi bayramlar canım...

Betül KAVAL dedi ki...

çok güzel bişey bu tümaycım deniycem ellerine sağlık..

sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.