Şu anda okuyacağınız "Ayva Şekeri" o kadar lezzetli ve hafif ki, mutlaka demenizi öneririm. Tadına ilk baktığınızda diyeceksiniz ki Tümay haklıymış:)
Malzemeler;
- 1 kg. ayva
- 6 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı su
Süslemek için;
- Hindistan cevizi
Yapılışı;
- Ayvaları kabukları ile dörde bölüp çekirdeklerini çıkarıp bir kenara bırakın.
- Ayvaları küçük küçük küpler halinde doğrayın.
- Doğradığınız ayvaları yarım su bardağı su ve 3 su bardağı toz şeker ile beraber bir tencereye alıp kaynamaya bırakın.
- Önceden ayırdığınız ayva çekirdeklerini temiz bir tülbent ile bağlayıp tencerenin içine atın. (Çekirdekler akışkanlık ve yoğunluk katıyor)
- Haşlanan ayvaları ya süzgeçten geçirin ya da bir blendırla ezip püre haline getirin.
- Bu arada tülbenti çıkartın.
- Püre haline getirdiğiniz ayvalara kalan 3 su bardağı toz şekeri de ilave edip koyulaşana kadar kaynatın.
- Karışımı tepsiye döküp istediğiniz şeker şeklini verin.
- Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun...
2 yorum:
Güzel fikir denemek lazım tarifi alacam:)Eline sağlık iyi bayramlar canım...
çok güzel bişey bu tümaycım deniycem ellerine sağlık..
sevgiler
Yorum Gönder