14 Mart 2010 Pazar

YAYLA ÇORBASI



Malzemeler;

  • 3 çorba kaşığı pirinç
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • 5 su bardağı su
  • 2 - 3 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı;

  • Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ufak bir tencereye alıp hafif yumuşayıncaya kadar kaynatıp süzün.
  • Çorba tencerenize 5 su bardağı suyu ve sarımsağı ekleyin. Kaynatmaya başlayın.
  • Su kaynamadan önce pirinçleri ekleyin.
  • Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve unu iyice çırpın.
  • Sarımsağı tencereden çıkarın.
  • Pirinçler iyice yumuşadıktan sonra bir kepçe yardımı ile azar azar kaynamış sudan alıp yoğurtlu karışımınıza ekleyin ve karışımı hızlaca çırpın. Bu işlem yoğurdunuzun kesilmemesi için önemli.
  • Sıcak su eklediğiniz yoğurtlu karışımız ılınınca çorba suyunuza ekleyin ve karıştırın.
  • Karabiberi, tuzu ve kuru naneyi ekleyip kısık ateşte bir taşım kaynatıp servis yapın.
  • Dilerseniz, 2 yemek kaşığı tereyağını tavada eritip bir tatlı kaşığı kuru nane ile karışıtırıp çorbanın üzerine ekleyebilirsiniz.


Afiyet olsun...

1 yorum:

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Tümay;
Öncelikle bana bıraktığın şeker yorum için çok teşekkür ederim.
Bende seni iadei ziyarete geldim, blogun çok güzel, fotografların ışıl ışıl.
Takip edeceğim bundan sonra, pek sık yorum yazamam ama kusura bakma :)
Aramıza hoşgeldin tekrar.
Sevgilerimle canım.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.