Çok çok çok sevdiğim bir tart. Kesinlikle yapmanızı tavsiye ederim. Çok hafif ve çok lezzetli . Hele de benim gibi ıspanak sevdalısı iseniz kesin deneyin:)
Malzemeler;
- 2 su bardağı un
- 100 gr. tereyağ
- 1 yumurta
- 2 çorba kaşığı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 500 gr ıspanak
- 300 gr beyaz peynir
- 2 adet etli kırmızı biber
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı;
- Derince bir kaba unu koyup, ortasına oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı ile yumurtayı ilave edin.
- Tuz ve 1 çorba kaşığı süt ekleyip yoğurmaya başlayın.
- Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Gerekirse 1 kaşık daha süt ilave edin.
- Tartı pişirmek için, tart kalıbınızı yağlayın.
- Hamuru merdane ile kalıbınız büyüklüğünde açıp içine yerleştirin.
- Kenarlarını da hamurla kaplayın.
- Hamurun üzerini birkaç yerinden çatalla delip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
- Bu arada üst malzemesini hazırlamak için ıspanağı doğrayın.
- Biberleri küp küp doğrayın.
- Peyniri ufalayın.
- Zeytinyağını bir tencereye koyup önce biberleri kavurun. Bir kenara alın.
- Aynı tencerede ıspanağı da ekleyin ve kavurun.
- Kullanacağınız peynir tuzlu ise ıspanaklara tuz ilave etmeyin.
- Kavrulmuş ıspanak, biber ve ufaladığınız peynirleri bir kabın içinde iyice karıştırıp tartın üzerine yayın.
- 10 dakika kadar tekrar fırına verin.
- Dilimleyerek servis yapın.
Tarifim Gülhan Kara'dan...
Afiyet olsun...
6 yorum:
canım ellerine sağlık gerçekten çok lezzetli görünüyor.
Ellerinize sağlık, çok yararlı ve nefis bir tarif. Ispanağın hamur işlerinde ki lezzeti inanılmaz oluyor.
ellerine sağlık canım süper görünüyor çok iştahaçıcı
sıcacık sevgiler
harika bir tart tarifiymiş. ellerine sağlık. sevgiler.
Ben bu tartı nasıl görmemişim. Eline sağlık Tümaycığım..
süpermiş canımmmm,ellerine sağlık.
emremin doğum günü için düşündüm:)hem kolay, hem artistik:)))deneyeceğim canım
çooook öpüyorum çoook
Yorum Gönder