İznime sayılı günün kaldığı şu son çalışma haftamda resmen trafik beni yokluyor:) İnanmayacaksınız bu sabah 07:00 de yola çıktım. Ve işe geldiğimde saat 09:45 idi. 2. vitese nerdeyse hiç geçmedim diyebilirim. Tüm yol boyunca bir kaza görmedim ya da kaza haberi de almadım ama felaketti. Yanımda sürekli yiyecek ve içecek taşıdığım için o anlamda çok zorlanmadım ama saatlerce aynı yerde oturup kalmak inanılmaz stresli ve yorucu oldu. Şu anda gülümseyerek yazıyorum ama bir iki saat önce ağlamak üzereydim:) İznime kadar sabahları geç geleceğim artık.
Kısaca bahsettiğim sabah maceramdan sonra çok çok severek yaptığım ve yediğim ve içinde patlıcan olan İslim Kebabı tarifime geçmek istiyorum:) Aslında İslim Kebabı'nın içinde kuzu eti kullananlar da var ama ben hep köfte ile yapıyorum. Orjinali hangisi bilmiyorum:) Ama sonuçta hepsinin çok lezzetli olduğuna eminim:)
Malzemeler;
Köfte için;
- 300 gram köftelik kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 8-10 dal maydanoz
- 4-5 yemek kaşığı galeta unu (biz ekmek pek tüketmediğimiz için evde bayat etmek pek olmuyor galeta unu yerine siz bayat ekmek içi de kullanabilirsiniz)
- Tuz, Karabiber
- Kimyon
Bohça için;
- 8 adet kemer patlıcan
- Sivri biber
- Çeri Domates
- Kızartmak için Yonca sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 kase sıcak su
Yapılışı;
- Patlıcanları alacalı soyup dilimleyin ve acısını almak için tuzlu suda yaklaşık yarım saat kadar bekletin.
- Bu arada köfteyi yapmak için yoğurma kabınıza soğanı rendeleyip üzerine kıymayı, ince doğranmış maydanozu, galeta ununu ve baharatlarınızı ekleyin.
- Elinizi ıslatarak iyice yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları bol su ile yıkayıp iyice sıkın ve kurulayın.
- Derince bir tavaya kızartma yağınızı koyup kızdırın.
- Önce patlıcanlarınızı önlü arkalı kızartın ve kağıt havlu serili bir tabağa koyup fazla yağını çektirin.
- Ardından köftelerinizi kızartın.
- Düz bir zemine kızarttığınız patlıcanları artı şeklinde koyup ortalarına köftenizi yerleştirin.
- Kürdana ufak bir dilim sivribiber ve çeri domates (ince bir dilim normal domates de olur) geçirip patlıcanın kenarlarını ortada birleştirin ve kürdanı saplayıp sabitleyin.
- Yaptığınız tüm bohçaları borcama dizip bir kase sıcak suda ezdiğiniz domates salçasını üzerlerine gezdirin.
- Alümünyum folyo ile kapatıp 180 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun...
29 yorum:
çok hoş görünüyorlar insan yemeğe kıyamaz :) ben köfte ile yapıyorum afiyetle yiyoruz ,ellerinize sağlık ... sevgiler,
Ne yolculuk olmuş o öyle,hakikaten uzun süre oturmak beni de acaip sıkar,neyseki salimen ulaşmış ve enfes bir yemek hazırlamışsın ne güzel..İslim kebabını ilk evlendiğim yıllarda denemiştim.Ve çok mutlu olmuştum beğenilince..O yüzden bi başka severim kendisini :) hatıralarımız var :)
Mutlu haftalar diliyorum..sevgilerimle..
Canım benim sanırım İstanbul'umun
trafik sorununa hiç çözüm bulamaya
caklar.Ama olsun aşığım ben o enfes
şehre:))Yemeğin harika ellerine sağ
lık.Bu arada doğumun yakın dikkat et kendine ve prensese öpüyorum.
ay ay ay tam şimdi öğle yemeğine çıkarken yapılırmı bu ,süper ellerine sağlık :)
Bu kebabı bende çok severim canım. ellerine sağlık nefis:) sevgiler
ah güzelim kıyamam sana benn hamile hamile yollarda:(
allah kolaylık versin ayrıl izne de kendini toparla azcık kızın gelecek telaşe büyükk:))
islim kebabında pek şirin görüünyor bende köfteyle yapanlardanım canım ellerin dert görmesin:)
Benimde 1 ayım kaldı izne çıkmaya ve o günü iple çekiyorum. Kahvaltılara kahve içmelerine gidicem:) Sürekli çalışan biri olarak hep imrenmişimdir böyle gitmelere. Hadi hayırlısı. İslim kebabını bende çok severim Ellerine sağlık cnm....
of çok zor olmalı senin için canım,az kalmış allahtan biraz daha sabır.yemek harika görünüyor,patlıcanlı yemeklere bayılırım zaten:)
Sabahtan beri aklımdasın gideyim bakayım ne yayınlamış diyorum ama olmadı bir türlü :)
ah kıyamam ben sana kız o kadar yol çekilirmi çık izne çık ne olacak 3 günde kafa izni verseler sana olmazmı
boşver zaten geç kalıyorsun bari evden 9 da çıkda gene 9,45 de işte olursun nasılsa geç kalıyon :))
canım benim islim kebabın nefis olmuş bende patlıcanlıyemekleri çok severim
düşünüyorumda kız ben ne sevmiyorum :)) hehehe
canım ellerin dert görmesin afiyet bal olsun simayıma sana şifa olsun
sevgiler
Tümaycım geçmiş olsun. Ben de işe çok yakın oturmama rağmen şu sıralar acayip bir trafikle karşılaşıyorum sabahları. İslim kebabı muhteşem görünüyor, ellerine sağlık. Bu arada sanırım sana bebek geliyormuş! Facebook'ta bazı fotoğraflar gördüm. Hiç bilmiyorum. Çok tebrik ederim canım. Şimdiden gözünüz aydın. Sevgilerimle.
Ellerine sağlık gülüm.İslim kebabını çok seviyorum,zannediyorum sevmeyen de yoktur:) Bu lezzete hayır demek zor.Davet sofralarına da çok yakıştırıyorum,ellerine sağlık.
Trafik meselesi burada da öyle,herşey gönlünce olsun,dikkat edin kendiniz e mi fıstıklar..
Sevgi ve selaml ile
herhalde istanbuldaydın sen.istanbulda yaşamak zor zanaat.ben herhalde yaşayamazdım.ellerine saglık bu arada o trafikte hala enerjin var.
Tümayım ikinci vites deyince benim gibi düz araba kullanma özürlüsünün aklına heeeyyy tümayımın eşi duy sesimi doğum hediyesi ona otomatik araba al demekten başka bişi gelmedi ehehhe:))
birde bu islim kebabı nasıl bişidir muhteşem görünyor olsada yesem canım
Tümaycım madem son haftan aman dikkat, mümkünse araba da kullanmasan diyeceğim ama demek ki mecbursun. Kebab çok güzel eminim, eline sağlık
trafiğine yağmuruna çamuruna ah istanbul!
tümaycım senin durumunda gerçektende zor olur anlıyorum seni..
islim kebabın nefis olmuş etli yapılanın adı ayrı zaten beykoz kebabı. her ikiside çok lezzetli sonuçta patlıcan var değilmi ama :)
sevgiler canım..
Patlicanla yapilmis her yemege bayilirim. Islim kebabini bende kofte ile yaparim. Ellerine saglik...
muhteşem görünüyor ellerine sağlık.
Tümay'ım ellerine sağlık canım bende köfteli olanı severım:)sunumda süper olmuş.ahh o trafiği bilirim.ne çiledir.dikkat et kendıne canım doğuma az kala strese gırme:)sevgiler çok öpüyorummm
canım şu ara o trafik beni çıldırtmak üzere şu ara sürekli yollardayım :( sanırım seni en iyi ben anlarım:(
İslim kebabıııı harika görünüor ellerin dert görmesin:)
size afiyet bal şeker olsun
kucak dolusu sevgiler...
Hamileliktede trafik hic cekilmiyor, helede kendin kullaniyorsan. Allah yardimcin olsun. Bu trafik derdi dunyanin her yerinde ayni galiba. Aman dikkat et.
Islim kebaba bayilirim, cok guzel yapmissin ellerine saglik.
Çok sanatsal bir çalışma olmuş :)
Ellerine sağlık
bende köfteyle yapıorum çok güzel oluo :) ellerine sağlık tümaycım..
Bu bebek ya yolda yada mutfakta doğacak Tümaycığım bu güzel yemeklerden sonra ben Simay ı çok merak ediyorum ellerine sağlık bebek gelince bu güzel tarifleri özleyeceğiz ama yinede biz seni merakla bekleriz:))) Müge ile çok öpüyoruz sevgiler...
Tümaycığım etlisi, köftelisi hiç farketmez patlıcanlı olduktan sonra. Harika olmuş ellerine sağlık canım. Kendine dikkat et trafik stresine fazla girme bebişimize iyi bak.Sevgiler.
Az kaldı azzz dayan:) ayrıca trafik deme bana, aynı durumdayız! Bir de her araba da tek tek gidiyor herkes, herkes bir kişi alsa yanına trafik azalacak bir nebze ama... neyse! Fotoğraflara bayıldım! Yeni kahvaltı yaptım ama ağzım sulandı! Eline sağlık...
görünütüsü muhteşem olmuş canım, ellerine sağlıkk..
trafik için de az daha sabır sanırım :)
bende köfteyle severim
harika olmuş canımcım ellerine sağlık
Çok harika olmuş,ellerine sağlık canım,sevgiyle kal.
cnm süper gorunuoor ellerıne saglık.. bu arada o kadar surede wc ye gıdememek sanırım bnım ıcın en zoru..
Yorum Gönder