Sütlü tatlıları genelde şerbetlilere göre daha çok tercih eden biri olarak en sevdiğim tatlılardan biridir keşkül. Hem yapması kolay hem yemesi:)
Malzemeler;
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı toz badem (ince çekilmiş)
- 2 çorba kaşığı pirinç unu
- 1 çorba kaşığı tepeleme nişasta (buğday ya da patates)
- 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
Üzeri için;
- Toz Antep fıstığı, hindistan cevizi veya file badem, file fındık
Yapılışı;
- Sütü tencereye koyun. Önce toz şeker, toz badem, pirinç unu ve nişastayı süte ilave edip çırparak tüm malzemelerin süte karışmasını sağlayın.
- Tencereyi ocağa alıp sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.
- Boza kıvamına gelmeye başlayınca hindistan cevizini ekleyip karıştırın ve koyulaştığı zaman servis kaselerine boşaltıp soğumaya bırakın.
Tarifim Gülhan Hocamdan...
Afiyet olsun...
15 yorum:
Gerçek keşkül tadı için bana göre badem ve hindistan cevizi olmalı bu tarifte önce malzemeye baktım. Çok lezzetli olduğuna eminim. Sunum ve cuplar harika.Eline sağlık Tümaycığım. Herkese :))) yarasın çok öpüyorum sevgiler.
Harika görünüyor,ellerinize sağlık:))
tümaycım ellerine sağlık bende çok severim sütlü tatlıları.hele o havuz manzarsında ne de iyi gider.sevgiler
tümaycım ellerine sağlık bende çok severim sütlü tatlıları.hele o havuz manzarsında ne de iyi gider.sevgiler
Tümaycım ben de çok sevindim tanıştığımıza! Ayrıca keşkül nefis olmuş kesinlikle ellerine sağlık. Yeniden görüşmek dileğiyle. Sevgiler.
keşkül denince içine badem girmeli değilmi:))mükemmel görünüyor şifa olsun
Tümaycım eline sağlık. Keşkülü çok severim bende . sevgiler
Keşkül'e bayılırım.Uzun zamandır yapmadım.Dondurma ile bayılırım.Ellerine sağlık.Sevgilerrr....
Keşküle diyecek bir şey bulamıyorum her halinden nefis olduğu belli ellerine sağlık canım
ben kaselere takıldım ne kadar güzeller bayıldım güle güle her zaman iyi günlerde sağlıkla kullan.
Sevgiler
tümaycım eline sağlık,
keşkülü böyle sseverim bende birde fıstık tozuda koyuyorlar ya onu sevmiyorum ağır oluyor.
sitende geziniyorum çok güzel tarifler var sonra seni getiriyorum gözümün önüne bu yemekleri yapıp nasıl böyle ince kalabilmişn merak ediyorum.
maşallah cnm ;)
Minecim haklısın badem ve hindistan cevizi olmayan keşküle ben keşkül demem:)
Nihancım çok teşekkür ederim.
Bernacım çok saol. İş koşuşturmasının yorgunluğu ile eve gelince manzarayı falan unutuyor insan ama haklısın keyfini çıkarmak lazım:)
Ebrucum güzel yorumların için çok teşekkür ederim:)
Susamçörekotuna kesinlikle katılıyorum bademsiz olmaz:)
Hilalcim çok teşekkür ederim...
Zehracım çok doğrusun dondurma ile müthiş:) İşte damak tadı:)
Yıldızcım çok saol:) Kaselerim aslında (şeffaf cam olanlar hariç) kadeh:) Annemin zamanında çeyiz için aldığı Paşabahçenin çok özel el boyaması kadeh takımları. Çoğunlukla bu işler için kullansamda aslında kadehler:))Çok saol güzel yorumun için.
Seyhancım saol:) Aslında zaten çok yiyerek sanırım böyle kalıyorum. Bir de karadenizli olmanın verdiği bir hiperaktiflikte var sanırım:) Yakıyorum. Mesajın için çok saol canım.
ellerine sağlık canım kar beyazı gibi harika görünüyor keşküller bende bu hafta içinde deneyeceğim malum ufaklığa değişik ne tatlılar yapsam diye düşünüyorum.
Bana bıraktığın yorum içinde ayrıca teşekkürler....
ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor...sütlü tatlılarda benim favorim...görüşmek üzere sevgiler...
canım tümay,
ellerine kollarına sağlık
nefis bir görüntü olmuş:))afiyet bal olsun size:)
öpüyorum canım
canım merhaba bu tarifi yapıp yayınladım seni de kaynak gösterdim bilgin olsun...
Yorum Gönder